pro iluxurylife.cz Petra Sobotková

MILÁNO 2012: Trendy a novinky 2.díl

V dnešním 2. díle se budeme věnovat dětským pokojům a některým zajímavým „sportovním“ výstřelkům.

Hlavními trendy byly dva styly. Klasický romantický pro prince a princezny ze zámku a velmi moderní mobilní a praktický pro nejmenší až náctileté.  

Ten romantický Vás unese během chvilky do světa snů a fantazie a neexistuje v něm detail, který by Vás o tom nepřesvědčil. Všechny vystavené pokojíčky byly jako z pohádky a nadýchané postele s nebesy a baldachýny lákaly k tomu do nich skočit. Vše bylo maximálně nazdobené a vyladěné. Díky zapudrovaným barvám a střídmé kombinaci, ale nesklouzl do kýče. Romantika, která vyžaduje mnoho měkkých dekorací, volánů a maličkostí potřebuje prostor.

Jejím protipólem bylo moderní řešení pokojů, které se vyznačovalo svou mobilitou a minimálními požadavky na počet čtverečních metrů. Na stěnách a v podlaze byly umístěné lišty, ve kterých se dalo pohybovat s postelí, palandou nebo pracovním stolem. Když přijde kamarád na návštěvu, dá se pokoj zvětšit zasunutím stolu pod palandu anebo vysunutím dalšího lůžka, aby zde mohl i přespat.
 
Výrazné barvy byly vždy na neutrálním podkladu, aby zde bylo dostatek prostoru pro vlastní dětskou fantazii. Barvy se opět, tak jako u nábytku pro dospělé, nejvíce opakovaly v odstínech žluté, oranžové, tyrkysové a petrolejové. Odstíny růžové a fialové, byly vkusně utlumené a zbytečně nepřehlušovaly.
 

celý článek najdete zde »